Over Ivo Thijssen

ivo_breed

Kort Curriculum Vitae

  • Sinds 2006: Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM)
  • Sinds 2005: MSc Internationale Financiële Economie
  • Sinds 2010: Bestuurslid International Federation of Liberal Youth
  • 2009-2013: Bestuur D66 International Democratic Initiative (IDI)
  • 2009: Vijfde plaats D66 kandidatenlijst Europees Parlement
  • 2008-2010: Voorzitter D66 thema-afdeling Europa
  • 2004: Stagiair Europees Parlement
  • 2002-2010: Actief lid Jonge Democraten

pdf_icon_16 Download het volledige CV van Ivo Thijssen (PDF, 226KB)

Ik (33) ben geboren in Venray, maar opgegroeid in Amstelveen. Inmiddels woon ik al weer ruim zeven jaar in Amsterdam.

De passie om over de grens te kijken loopt als een rode draad door mijn leven. Op mijn 18e vertrok ik naar de VS om daar een jaar high school te doen. De zogenaamde ‘high school spirit’ heeft mij nooit meer verlaten. Toen ik terugkwam naar Nederland voor mijn studie Economie aan de VU in Amsterdam ging ik direct aan de slag bij studievereniging Aureus en later bij studentenvereniging Liber.

Op mijn 21e verhuisde ik vervolgens naar Stellenbosch, Zuid-Afrika om mijn studie te vervolgen. Ik kwam daar in aanraking met de gevolgen van jarenlange discriminatie en gebrekkige toegang tot het beste onderwijs. Tegelijkertijd verhardde in Nederland het politieke klimaat door de opkomst van en moord op Pim Fortuyn. Het was juist in deze periode dat ik lid werd van D66 en de Jonge Democraten (JD).

Ik verhuisde op mijn 23e opnieuw naar het buitenland, dit keer naar Brussel om stage te lopen in het Europees Parlement als beleidsadviseur van de liberale fractie. Daar legde ik tevens de basis voor mijn scriptie over het Stabiliteit en Groeipact van de Euro. Na het behalen van mijn master-titel in Internationale Financiële Economie, verhuisde ik naar Amsterdam voor mijn baan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daar heb ik JongAFM opgericht. Later kwam ik in de Ondernemingsraad, waar ik als voorzitter nauw samenwerkte met bestuursvoorzitters Hans Hoogervorst en Ronald Gerritse.

Bij de JD was ik bijna 10 jaar actief in diverse (internationale) activiteiten en functies, bijvoorbeeld bij de JD Europese Grondwet campagne. Onder meer door Geert Wilders te volgen met een blauwe caravan haalde de JD toen in 24 landen de media. Binnen D66 was ik onder meer voorzitter van de thema-afdeling Europa. In 2009 stond ik op de 5e plaats van de D66 kandidatenlijst voor het Europees Parlement. D66 behaalde dat jaar na een fantastische verkiezingsoverwinning met drie zetels. Ik won bovendien de prijs voor beste webpoliticus.

Na de Europese verkiezingen zat ik bijna vier jaar in het bestuur van D66 Stichting International Democratic Initiatieve (IDI). Verder zit ik al ruim drie jaar in het bestuur van de International Federation of Liberal Youth (IFLRY), waar ook de JD en de JOVD lid van zijn. Voor beide functies staan het geven of organiseren van trainingen, toespraken en wereldwijde campagnes centraal. Zo heb ik me ingezet voor de vrijlating van de Egyptische blogger Maikel Nabil, gaf ik trainingen aan de Wit-Russische oppositie en sprak ik veel met jongerenleiders in China.

Omdat ik ook privé al jaren graag en veel reis, staat de teller van het aantal landen dat ik heb bezocht inmiddels bijna op honderd. Ik hou daarnaast van wielrennen en voetbal. Mijn familie komt uit Nijmegen en ik ben dan ook overtuigd NEC supporter, maar ga ook graag naar Ajax en het Nederlands elftal. Daarnaast ben ik gek op spelletjes.

U kunt mij de komende weken op vele plekken in Nederland tegenkomen. Als u graag wil dat ik ook in uw dorp of stad langskom, laat het dan even weten via het contactformulier.