Inhoudelijke speerpunten

De crisis duurt nu al vijf jaar. De economie staat stil en de werkloosheid loopt op. Bouwen aan vertrouwen om uit de crisis te komen én te blijven, daar gaan de komende Europese verkiezingen over.

 

Vertrouwen in de financiële markten

Voor de één draaien de financiële markten om het ontvangen van het salaris, het betalen van de dagelijkse boodschappen of het sparen voor een goed pensioen. Voor de ander gaat het om een lening voor een nieuw huis, bedrijf of begrotingstekort. Voor iedereen geldt dat de financiële markten aan de basis staan van onze economie. Zonder vertrouwen in de financiële markten zal nieuwe groei daarom lastig worden.

Lees meer »

 

Vertrouwen in nieuwe economische groei

Als de rust op de financiële markten is hersteld, dan kan nieuwe economische groei beginnen. Met het oog op de jeugdwerkloosheid, kunnen we daar niet snel genoeg aan beginnen. We kunnen ons immers geen verloren generatie veroorloven. Ik sta met D66 voor groene groei en wil daarbij ondernemers de ruimte geven. Dat levert direct werk en welvaart op. Ik kies voor een moderne begroting, waarin wij consequent kiezen voor de toekomst: topuniversiteiten, innovatie en start-ups.

Lees meer »

 

Vertrouwen in Europa

Het vertrouwen in Europa staat onder druk. Juist wie ongelukkig is met de ondoorzichtige besluitvorming over de hoofden van mensen heen, zich zorgen maakt over de arbeidsmarkt of de geldverspilling beu is kan bij D66 terecht. Wij zijn de enige partij die daadwerkelijk oplossingen biedt, vooruit wil en het vertrouwen wil herstellen.

Lees meer »